Hüseyin: Alles wat ik wil.

Hüseyin: Alles wat ik wil/Istedigim tek sey
Hüseyin is een selfmade man. Hij laat zich niet uit het veld slaan door zijn fysieke beperking. Vanuit zijn eigen ervaringen zet hij zich ook in voor anderen. Zijn devies: Alles wat ik wil, kan ik ook gaan doen.

Fatma Koser Kaya, Tweede Kamerlid: Ontroerend, en hoopvol. Een aanrader.
Sadik Harchoui, voorzitter raad van bestuur FORUM: Wieberdink maakt verborgen leed zichtbaar: wegkijken kan niemand meer.

      

De film van Hüseyin is tegelijk geproduceerd met de film van Ayse. Ze zijn gezamenlijk op DVD uitgebracht. De twee films  zijn middelen om te gebruiken in de veranderingsprocessen die moeten leiden tot de emancipatie en integratie van mensen met een beperking met een meer dan Nederlandse achtergrond.

Diversiteit van de zorg in Nederland is hard nodig. Het staat op de agenda, maar in de praktijk is het nog modderen, volgens Sadik Harchoui, directeur van FORUM. Mede daardoor krijgen Nieuwe Nederlanders niet de zorg die hun toekomt.

Dat geldt zeker ook voor de mensen met een lichamelijk of verstandelijke beperking. Behalve de inrichting van de zorg spelen culturele aspecten een rol hoe wordt omgegaan met mensen met een beperking.

De twee hoofdpersonen, Ayse en Hüseyin hebben een Turkse achtergrond maar hun verhaal is in breder verband relevant. Het zijn twee mensen die midden in het leven staan. De films laten zien hoe ze zijn geworden wie ze nu zijn. Hoe is het om met een beperking op te groeien? En hoe is dat voor de mensen om hen heen?

De films zijn in mei 2009 uitgebracht. Ze worden door uiteenlopende organisaties gebruikt zowel in de dagelijkse begeleiding van cliënten, mantelzorgers maar ook om het WMO beleid op grotere schaal te ondersteunen.

Ondertiteling Nederlands, Turks, Engels of Marokkaans-Arabisch.
Duur van de films 28 minuten.

De films zijn in augustus 2010 op de Nederlandse televisie vertoond.

De films zijn in het buitenland op een aantal filmfestivals vertoond waar mensen met een beperking de focus zijn, oa. Picture This Film Festival in Canada en Sprout Film Festivalin de VS..

Klik hier voor informatie hoe de dvdbox te bestellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.