Ik neem je mee: pers & reacties

Het Oog van de NOS

Aan de vooravond van de première, op Donderdag 30 Mei 2013, waren Nordin Dahhan en Ange Wieberdink te gast in het NOS-radioprogramma Met Het Oog Op Morgen om te vertellen over Ik Neem Je Mee en waarom ze die film hebben gemaakt.Ange Wieberdink & Nordin Dahhan in Met Het Oog Op Morgen
Nordin Dahhan, arts en oprichter van me Mozaiek-poli in het Lucas-Andreas Ziekenhuis: “Allochtone patiënten voelen zich niet begrepen en artsen voelen ook die frustratie in de communicatie”.
Over het taboe op handicaps en beperkingen—en de belemmering die dat taboe oplevert voor verbetering—vertelt Ange Wieberdink hoe ontzettend belangrijk het is om de handicap te accepteren en van daaruit te zoeken naar wat nog wèl mogelijk is.
Om te luisteren naar het interview met Ange Wieberdink en Nordin Dahhan bij NOS Met het Oog op Morgen klik hier

Frontaal Naakt

Naima Azough werd geïnterviewd door de opiniesite “Frontaal Naakt”. Ze zegt daar onder andere:
“Afgezien van de gewone cameraschuwheid (…) was het voor de meeste families te confronterend om met hun gehandicapte kind in de openbaarheid te komen.”
En:
“We ontdekten dat er in Marokko een enorm sterke beweging is van ouders van gehandicapte kinderen. Die zijn heel open, weten heel goed wat ze willen, schamen zich niet en gaan actief op zoek naar hulp en voorzieningen.”
Het hele interview met Naima

Fenna Ulichki

“Dochter van Marokkaanse gastarbeiders”, schrijft het Fenna UlichkiAmsterdamse raadslid Fenna Ulichki over zichzelf op haar blog.
Ulichki schrijft uitgebreid over de film en de achtergronden ervan.
“De ontroerende documentaire Ik neem je mee van Naima Azough en Ange Wieberdink neemt ons mee in de wereld van kinderen met een verstandelijke of fysieke beperking. In Marokko en bij Marokkaanse gezinnen in Nederland.”
Klik hier voor de kijktip van Fenna Ulichki.

Een greep uit de Twitter-reacties:

‘Mooi werk, ontroerend & informatief.’

‘Mijn complimenten voor hoe mooi, lief, respectvol en tegelijkertijd rauw het in beeld is gebracht.’

‘Wat een krachtige docu is ‘Ik neem je mee’ lang geleden dat ik moest huilen door een docu, Wat een krachtige kids en ouders.’

 

‘Ik neem je mee’ in de media:

In de VPRO Gids
In de VPRO Gids
In het Leidsch Dagblad
In het Leidsch Dagblad

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.