Spelen voor Afghaanse kinderen

Spelen voor AfghanistanOp 9 december 2001 vond in Jeugdtheater de Krakeling in Amsterdam een benefietprogramma plaats ‘Spelen voor Afghaanse kinderen’. Het idee daarvan kwam van de toen elf jarige Yinka Kuitenbrouwer in het Jeugdjournaal berichten uit Afghanistan zag over het lot van haar leeftijdgenoten en wilde een toneelvoorstelling organiseren met en voor kinderen. Dit groeide uit tot een groot veelkleurig benefietprogramma waaraan heel veel kinderen, ouders, artiesten, kunstenaars en muzikanten belangeloos mee hebben gedaan. ZieZo nam de coördinatie op zich.

Aan dit programma werkten oa. mee: Hakim, Eric van Donk, Gerda Havertong, Frank Groothof, theatergroep RAST, illustratoren van kinderboeken, … van de eerste liefdesnacht, burgemeester van Amsterdam Job Cohen. De toenmalige minister van ontwikkelingssamenwerking Eveline Herfkens opende de dag en verdubbelde de opbrengst via een bijdrage van de NCDO.
Totale opbrengst na verdubbeling 32.310,06 Euro. Dit geld is via projecten van War Child en Novib besteed aan onderwijs van Afghaanse kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *