Sterke kanten info

Het Convenant Autisme Amsterdam heeft ZieZo gevraagd voorlichtingsmateriaal te maken met name voor ouders met een meer dan Nederlandse achtergrond. Dat zijn drie filmpjes geworden die samen te zien zijn als delen in de film Sterke Kanten. In de drie korte filmpjes maakt de kijker kennis maakt met Selwa & Aya, Jack en Tolga. Allemaal kinderen met autisme in verschillende fasen van hun leven. De ouders vertellen openhartig over het leven van hun kinderen en hun leven met elkaar.

De ouders van Selwa en Aya hebben zelf veel moeten uitzoeken. Pas toen hun dochters tieners waren werd de diagnose autistisch gesteld. Sinds ze dat weten en therapieën toepassen, zijn beide dochters enorm gegroeid en is het leven voor Selwa en Aya en hun families verbeterd.

Bij Jack is vast gesteld dat hij autistische kenmerken heeft toen hij nog geen twee jaar was. Sindsdien krijgen Jack en zijn ouders begeleiding om zijn ontwikkeling te stimuleren. De moeder van Tolga gebruikt haar ervaringen met Tolga om ook andere kinderen en volwassenen met autisme te begeleiden. Zij benadrukt vooral dat autistische mensen iets speciaals hebben: kijk naar de dingen die je kind wel kan en leer je kind den anderen er mee om te gaan.

Credits
Regie & productie:                          Ange Wieberdink
Camera & Regie montage:          Jet Homoet
Geluid:                                                 Ludo Keeris & Raoul Popma
Montage:                                            Ane C. Ose
Geluidsnabewerking:                    Ludo Keeris
Tekstredactie:                                   Ilse Bos
Grafische vormgeving:                  Carel Kuitenbrouwer

Dankzij financiële bijdragen van Gemeent Amsterdam & Convenant Autisme Amsterdam met speciale dank aan De Bascule en de NVA.

Stichting ZieZo, 2014

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.