Spelen voor Afghaanse Kinderen


Op 9 december 2001 vond in Jeugdtheater de Krakeling in Amsterdam een benefietprogramma plaats ‘Spelen voor Afghaanse kinderen’. Het idee daarvan kwam van de toen elf jarige Yinka Kuitenbrouwer in het Jeugdjournaal berichten uit Afghanistan zag over het lot van haar leeftijdgenoten en wilde een toneelvoorstelling organiseren met en voor kinderen. Dit groeide uit tot een groot veelkleurig benefietprogramma waaraan heel veel kinderen, ouders, artiesten, kunstenaars en muzikanten mee hebben gedaan.
Aan dit programma werkten oa. mee: Hakim, Eric van Donk, Gerda Havertong, Frank Groothoff, theatergroep RAST, illustratoren van kinderboeken, … van de eerste liefdesnacht, burgemeester van Amsterdam Job Cohen. De toenmalige minister van ontwikkelingssamenwerking Eveline Herfkens opende de dag en verdubbelde de opbrengst. bracht een verrassing mee. Zij zou de opbrengst van de dag verdubbelen.
Totale opbrengst na verdubbeling €32.310,06 Euro. Dit geld is via projecten van War Child en Novib besteed aan onderwijs van Afghaanse kinderen.